• Volg onsAcanthus Facilitaire Dienstverlening hanteert ten tijde van de coronapandemie een strikt protocol. Met dit protocol trachten wij zowel u, uw medewerkers en klanten als onze medewerkers zoveel mogelijk tegen het coronavirus te beschermen. Wij vragen onze opdrachtgevers en medewerkers om hun verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om veiligheid, met elkaar in gesprek te blijven over de schoonmaak en elkaar in te lichten in geval van (mogelijke) besmetting. Alleen op deze manier krijgen wij samen met u virus onder controle. Wij vragen een ieder om mee te vechten tegen het coronavirus en ons protocol nauw te volgen. 

Samen met elkaar bestrijden van het virus

Minimaliseer contact

Minimaliseer het contact met elkaar, spreek van tevoren af ​​hoe je dit doet. Medewerkers kunnen tijdens dagschoonmaak bijvoorbeeld hun afdeling verlaten of tijdelijk in een andere ruimte gaan zitten.

Afstemmen schoonmaak

Bepaal samen met uw aanspreekpunt of de schoonmaker meer of verschillende (desinfectie) producten gaat gebruiken. Stem daarbij ook de schoonmaakmaterialen op elkaar af en bespreek de frequentie van schoonmaak.

Desinfectieproducten

Werk met professionele desinfectieproducten zoals huishoudelijke alcohol of bleekmiddelen, inclusief desinfectiedoekje. Uiteraard kunnen ook wij hierin voor u voorzien.

Blijf met elkaar in contact

Bespreek of het schoonmaken kan doorgaan. Verplaats deze eventueel naar een andere dag in de week of naar een ander tijdstip op de dag. Wees flexibel naar elkaar.

Breng elkaar op de hoogte

Bestaat er een risico op infectie? Breng elkaar hiervan tijdig op de hoogte en bespreek met elkaar wat dit risico voor nu betekent.

Anticipeer

Bespreek van tevoren met elkaar of het schoonmaken kan doorgaan om onnodige verplaatsingen naar het of om te voorkomen dat de schoonmaak wordt overgeslagen.

Schoonmaak, nu belangrijker dan ooit

Contactloze schoonmaak en reiniging

Regelmatig handen wassen

Het is aanbevolen om regelmatig uw handen te wassen. Doe dit minimaal 20 seconden en gebruik daarbij een goede desinfecterende zeep of gel. Droog uw handen na het wassen goed af. Ook onze medewerkers hebben het dringende advies gekregen om handen te wassen bij aankomst en bij het verlaten van jouw woning.

Bewaar afstand tot elkaar

Hoe lastig ook, zorg dat uwm uw medewerkers en onze medewerkers voldoende afstand van elkaar houden. Schud geen handen, reik elkaar geen items aan en zie zoveel mogelijk om niet in dezelfde ruimtes met elkaar te verblijven. Houd minimaal 1,5 meter afstand aan en beperk het loopverkeer.

Beschermende kleding en materialen

Onze medewerkers dragen bij voorkeur een masker ten tijde van de aanwezigheid van de schoonmaak. Hij of zij zal indien mogelijk zoveel mogelijk met extra beschermende kleding werken zoals een masker, handschoenen en overschoenen.

Ventileer

Ventileer zoveel als mogelijk is. Zet bij voorkeur de ramen één uur voor aanvang schoonmaak open en laat ook de schoonmaakmedewerker zoveel mogelijk met open ramen en/of deuren werken. Goed ventileren is essentieel gebleken bij het bestrijden van het virus.

Desinfectie

Wij desinfecteren zoveel als mogelijk tijdens de schoonmaak. Deurklinken, handvatten, lichtschakelaars en andere aanraakpunten krijgen hierbij extra aandacht. Het spreekt voor zich dat ook de reguliere schoonmaak te allen tijde goed uitgevoerd wordt en daar waar nodig de schoonmaak aangepast zal worden.

Dweilen


Vloeren dweilen, of zoals officeel genoemd moppen, doen wij in een zigzaggende beweging. Wij maken gebruik van een vlakmop waarbij wij eerst langs de randen van de te dweilen ruimte zullen gaan om vervolgens via een zigzaggende beweging jouw vloer professioneel zullen reinigen. Zorg dat de vloeren daarom zoveel mogelijk leeg zijn.

Ontsmetten

Tijdens elke schoonmaakbeurt zullen onze medewerkers extra aandacht geven aan onder andere het ontsmetten van keukens, toiletten en 'high touch' ruimtes.

Afval verwijderen

Afval en ander wegwerpmateriaal zoals bijvoorbeeld wegwerphandschoenen en maskers zullen wij na schoonmaak onmiddellijk afvoeren. Ons advies hierin is om ook zelf hierin dagelijks zorg te dragen.